Prodero Webdesign Logo

Prodero Webdesign

Custom post types

Kontakt migBillede af postkasser, som symboliserer indhold opdelt i custom post types

Optimer Din Hjemmeside med Custom Post Types i WordPress

Som virksomhedsejer eller digital beslutningstager står du over for udfordringen ved at skabe en hjemmeside, der ikke kun er iøjnefaldende, men også effektivt præsenterer din virksomheds unikke indhold.

En nøglekomponent i denne proces er brugen af Custom Post Types i WordPress – en kraftfuld funktion, der kan revolutionere måden, du organiserer og deler indhold på din hjemmeside.

Hvad er Custom Post Types, og hvorfor er de vigtige?

Custom Post Types er en måde at strukturere indholdet på din WordPress-hjemmeside på en mere organiseret og intuitiv måde.

Mens standardindlæg og sider er grundlæggende byggesten, tillader brugen af custom post types dig at oprette mere specifikke indholdstyper, der bedre afspejler din virksomheds behov.

Dette kan omfatte produkter, projekter, medarbejdere eller enhver form for information, der fortæller din unikke historie.

Praktiske Fordele ved Custom Post Types

 1. Bedre Organisering af Indhold:
  • Custom Post Types giver dig mulighed for at kategorisere og adskille dit indhold i logiske enheder. Dette gør det lettere for dine besøgende at navigere og finde det, de søger.
 2. Forbedret Brugeroplevelse:
  • En mere struktureret indholdslayout gør din hjemmeside mere brugervenlig. Dine besøgende kan hurtigt forstå, hvad din virksomhed handler om, og finde relevant information uden besvær.
 3. Simpel Opdatering af Indhold:
  • Når du har custom post types på plads, bliver opdatering og tilføjelse af nyt indhold enklere. Dette gør det muligt for selv ikke-tekniske brugere at vedligeholde og holde hjemmesiden opdateret.
 4. SEO-venlighed:
  • Custom Post Types giver dig mulighed for at tilføje specifik SEO-metadata til hvert indlæg, hvilket forbedrer dine chancer for at rangere højere i søgemaskiner.

To Effektive Plugins til Custom Post Types

1. Advanced Custom Fields (ACF):

ACF er et intuitivt plugin, der forenkler processen med at tilføje brugerdefinerede felter til dine indlæg og sider.

Dette gør det nemt at strukturere og berige dine custom post types med ekstra information. ACFs brugervenlige interface kræver ikke teknisk viden, og det åbner op for kreativ frihed, så du kan tilpasse indholdet på din hjemmeside præcist efter dine behov.

2. Meta Box:

Meta Box er et alsidigt plugin, der giver dig kontrol over dine custom post types og felter.

Det gør oprettelse og styring af brugerdefinerede indholdstyper enkelt og effektivt.

Med Meta Box kan du tilføje felter som tekst, tal, billeder og meget mere, hvilket giver dig fuld fleksibilitet til at tilpasse indholdet på din hjemmeside.

Lettere Opdatering af Indhold med Custom Post Types

Forestil dig, at du har en porteføljeside, hvor du vil vise dine seneste projekter.

Ved at bruge custom post types kan du oprette en specifik post type for projekter. Dette gør det lettere at opdatere og tilføje nye projekter uden at skulle ændre på standardindlæg eller gennemgå komplekse redigeringer.

Med ACF eller Meta Box kan du tilføje brugerdefinerede felter som projektbeskrivelse, anvendte teknologier og et billedgalleri til hver projekttype.

Dette gør opdateringsprocessen enkel – du skal blot udfylde de relevante felter, og dit nye projekt vises automatisk på din porteføljeside.

Byg Bi-Directionelle Forhold med Custom Post Types

Når vi dykker ned i brugen af Custom Post Types, er det afgørende at forstå konceptet om bi-directionelle forhold.

Bi-directionelle forhold tillader dig at etablere forbindelser mellem forskellige indholdstyper på en gensidig måde.

Dette åbner op for mere komplekse og sammenkoblede hjemmesider, hvilket er særligt nyttigt for virksomheder, der ønsker at præsentere deres indhold på en sammenhængende og relateret måde.

Hvad er Bi-Directionelle Forhold?

Bi-directionelle forhold refererer til evnen til at oprette forbindelser mellem to forskellige indholdstyper, hvor forholdet er gensidigt.

Med andre ord kan indholdet i Custom Post Type A være relateret til Custom Post Type B, og omvendt. Dette er særligt kraftfuldt, når du ønsker at vise indbyrdes afhængige oplysninger på din hjemmeside.

Implementering af Bi-Directionelle Forhold med Custom Post Types

For at illustrere dette koncept så lad os tage et eksempel fra en virksomhed, der ønsker at vise projekter og relaterede teammedlemmer på deres hjemmeside.

 1. Custom Post Type – Projekter:
  • Opret en custom post type for projekter og tilføj relevante felter som projektbeskrivelse, anvendte teknologier osv.
 2. Custom Post Type – Teammedlemmer:
  • Opret en separat custom post type for teammedlemmer med felter som navn, stilling og kompetencer.
 3. Bi-Directionelle Forhold:
  • Ved hjælp af et plugin som Meta Box eller Advanced Custom Fields kan du oprette bi-directionelle forhold mellem projekter og teammedlemmer. Dette betyder, at når du tilføjer et nyt projekt, kan du nemt vælge de relevante teammedlemmer, og omvendt.
 4. Visning på Hjemmesiden:
  • Nu, når dine besøgende ser et projekt, kan de også se de teammedlemmer, der var involveret. På teammedlemmernes side kan de også se, hvilke projekter de har arbejdet på. Dette skaber en sammenhængende og forståelig fortælling om din virksomhed.

Fordele ved Bi-Directionelle Forhold

 1. Dybdegående Præsentation:
  • Besøgende får en dybere forståelse af, hvordan projekter og teammedlemmer er forbundet, hvilket styrker din virksomhedsfortælling.
 2. Effektiv Opdatering:
  • Når der tilføjes eller opdateres indhold, opdateres de bi-directionelle forhold automatisk. Dette gør vedligeholdelse og opdatering mere effektivt.
 3. Fleksibilitet i Indholdsstruktur:
  • Muligheden for bi-directionelle forhold giver dig stor fleksibilitet i, hvordan du organiserer og præsenterer dit indhold.

Ved at integrere bi-directionelle forhold i dine custom post types kan du tage din hjemmesides sammenhæng og dybde til nye niveauer.

Dette skaber en mere engagerende og forståelig brugeroplevelse, der kan differentiere din virksomhed online.

Afsluttende Ord

Brugen af Custom Post Types i WordPress åbner døren til en mere struktureret og effektiv håndtering af din hjemmesides indhold.

Ved at implementere plugins som ACF og Meta Box gør du ikke kun oprettelsen af custom post types enklere, men du giver også dine ikke-tekniske medarbejdere mulighed for at opdatere og vedligeholde indholdet uden tekniske barrierer.

Husk, at en velstruktureret hjemmeside ikke kun er attraktiv for besøgende, men det gør også hele opdateringsprocessen mere effektiv og tidsbesparende.

Så næste gang du overvejer at opdatere din hjemmeside, tænk på værdien af custom post types og de praktiske fordele, de bringer til bordet.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række spørgsmål, som vi ofte bliver stillet. Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, er du velkommen til at kontakte os.
Kontakt os
 • Custom Post Types giver dig mulighed for at oprette og organisere forskellige typer indhold ud over standardindlæg og sider. Dette er afgørende for at strukturere din hjemmeside og præsentere indhold på en mere meningsfuld måde.
 • Ved at oprette specifikke posttyper kan du organisere dit indhold mere logisk. Dette gør det lettere for besøgende at navigere og finde relevante oplysninger på din hjemmeside.
 • Custom Post Types tillader dig at tilpasse dine indholdstyper efter dine behov, hvilket resulterer i en mere fleksibel og effektiv præsentation af indhold.
 • En mere struktureret og intuitiv indholdsstruktur gør det lettere for besøgende at forstå og engagere sig med dit indhold, hvilket resulterer i en forbedret brugeroplevelse.
 • Ja, Custom Post Types tillader tilføjelse af specifik SEO-metadata til hvert indlæg, hvilket hjælper med at optimere din hjemmeside og forbedre synligheden i søgemaskinerne.
 • Nej, der er flere brugervenlige plugins som ACF og Meta Box, der gør oprettelsen og administrationen af Custom Post Types enkel, selv for dem uden teknisk viden.
 • Absolut, ved at skabe unikke indholdstyper kan du differentiere din hjemmeside og skabe en mere mindeværdig onlineoplevelse for dine besøgende.
 • Med Custom Post Types bliver opdatering og tilføjelse af nyt indhold mere effektiv, da du kan strukturere og opdatere indhold uden at påvirke andre dele af din hjemmeside.
 • Ja, Custom Post Types tillader oprettelse af bi-directionelle forhold, hvilket betyder, at du kan etablere relationer mellem forskellige indholdstyper og skabe en mere sammenhængende fortælling.
 • Ved at skabe en struktureret og fleksibel indholdsstruktur er din hjemmeside mere modstandsdygtig over for ændringer i virksomhedens behov og udviklingen af digitale tendenser, hvilket gør den mere fremtidssikret.

Vi vil opfordre dig til at tage et øjeblik og fordybe dig i vores seneste blogindlæg

chevron-down