Løb som eliten

Claus Hechmann – Løb som Eliten

Man har et standpunkt til man tager et nyt og mit seneste indlæg, bar præg af sikkerhed omkring fremtiden og maffetone. Min tvivl om hvorvidt jeg kunne holde mig til planen og være tålmodig, var begrundet. Jeg har det svært med de lange ture ved lav puls. Jeg ser ikke rigtig frem til løbeturen, som jeg ellers gør når jeg følger et speciel program, så da jeg fik bogen Løb som Eliten skrevet af Claus Hechmann i fødselsdagsgave, var jeg sådan set ikke i tvivl om at sadle om for at følge løbeprogrammerne i bogen. Som Phil Maffetone, er Claus Hechmann af den overbevisning, at mange træner ved for høj fart. Programmerne i bogen er bygget op om 9 zoner, som enten findes ved hjælp af en selvtest eller på et testcenter. Programmerne i Løb som eliten indeholder ikke kun løb, men også diverse øvelser, som styrker muskler i kroppen, som gør dig hurtigere og stærkere og samtidig gør chancen for skader meget mindre. Uge 14, som ellers skulle bestå af 28 km roligt løb, blev et rundt nul. Sygdom og travlhed i forbindelse med familiebesøg, gjorde det umuligt at komme ud af døren. Da jeg stadig er i en opbygnings fase, har jeg valgt at starte med bogens opstarts eller restitutionsprogram. Det er et 4 ugers program, som indeholder en masse langsomme minutter. Alle programmerne er bygget op om minutter og stiger gradvist i tid. I uge 15, skulle jeg løbe 4 pas. 40, 45, 50 og 50 minutter. Udover en del jog og løb ved lav puls, er der også indbygget perioder med lidt hurtigere løb, hvilket virkelig tiltaler mig og giver et kæmpe motivationsboost. Det blev til 32.88 km i uge 15 i 5:38 min/km.